• Homepage slides 01
  • Homepage slides 02
  • Homepage slideshow 03

Wie

Hallo, wij zijn Teake Greidanus en Willeke de Vries – Greidanus en zijn broer en zus. Samen vormen wij het duo Eaglefield.

Toen: In 1981 trouwde onze oudste zus en natuurlijk werd er toen een stukje opgevoerd door de overige 5 broers en zussen. Dit viel zo in de smaak dat er maanden later nog over werd gesproken. Dit konden we niet aan ons voorbij laten gaan. Er werd geïnventariseerd wie hier iets mee wilde gaan doen. Willeke en Teake bleven over.

De naam: Op een vroege ochtend kwam Willeke bij Teake (die nog lekker lag te slapen) met de brandende vraag: “Wat vind je van de naam Eaglefield?” Na uitleg van Willeke te hebben gekregen vond ook Teake dit een mooie naam.
De uitleg: De naam Eaglefield is op te splitsen in 2 gedeeltes: Eagle en field. Field is afgeleid van de familienaam (Greidanus) waarin het woordje ‘greide’ zit en vertaald kan worden als ‘field’. Eagle is een adelaar, welke je vindt in het familiewapen van de familie Greydanus. Voeg ze samen en een nieuw duo is geboren met de naam Eaglefield.

In de periode van 1982 tot 1986 hebben we aan verschillende talentenjachten meegedaan en daarmee ook leuke prijsjes gewonnen. In deze periode zongen we vooral Engelstalig. In deze tijd zijn ook onze eerste eigen Friestalige liedjes ontstaan.   Zie hiervoor onze eerste cd Ferbjustere.

Later: Vanaf 1988 zijn wij ook gaan zingen in kerkdiensten. Hierbij was veel vraag naar Nederlandstalige of Friestalige liederen. Ook hiervoor zijn we zelf liedjes gaan schrijven of hebben bestaande liederen vrij vertaald in het Fries.
Nog later: In 2002 hebben we, dus na 20 jaar, onze eerste cd gemaakt: Ferbjustere. Het is een Friestalige reguliere cd waar 12 nummers op staan. Deze cd is nu bijna uitverkocht. Twee jaar later volgde er de kerst-cd Noel. Op deze cd staan 7 Fries- en Engelstalige kerstliedjes. In 2007 vierden we ons 25 jarig jubileum in dorpshuis De Moeting in Tzum. (zie menu item foto’s).

Ons 30 jarig jubileum hebben we beklonken met de nieuwe cd “Oer de brêge”. Deze cd is gepresenteerd tijdens het jubileumconcert in de Moeting in Tzum.
Nu: Na de tijd van cd opname en mixen zijn we zo nu en dan nog op de planken te vinden. Ook hebben we gewerkt aan onze website en ligt onze nieuwe gospel cd "In Glim fan Jo" klaar.
Op 30 oktober hebben we deze cd in de Johanneskerk in Tzum gepresenteerd.

Verdere info over onze 4 cd’s vind je onder menu item CD’s.